R en P Installatietechniek

Montage externe bliksembeveiliging

Nadat er een ontwerp volgens de nieuwste bliksembeveiligingsnorm NEN-EN-IEC 62305 is gemaakt, en uw wensen besproken zijn, volgt de montage van de bliksembeveiligingsinstallatie.

Onze voorkeur gaat uit naar installaties van koperdraad omdat dit kwalitatief beter is, echter is dit diefstal gevoelig. Daarom maken wij steeds meer gebruik van aluminium- of roestvrijstaaldraad. Dit wordt zorgvuldig getordeerd zodat er een mooie strakke installatie op uw dak kan worden gemonteerd. De leidingen worden op het dak gemonteerd door middel van dak steunen. Deze zijn er in vele verschillende kleuren, maten en vormen. Voor elk soort dak is wel een steun te vinden. De leidingen worden aan elkaar geperst door middel van perskoppelingen of aan elkaar geklemd door middel van schroefklemmen.

De leidingen tegen de gevel worden afgewerkt in een dikwandige beschermbuis van kunststof of koper en voorzien van een meetkoppeling en een aardelektrode. De aardelektrode wordt meestal gemaakt van koperdraad en met behulp van een ijzeren begin- en volgpijpen de grond in geslagen. Bij elke 3 meter wordt een meting verricht net zolang tot de gewenste aardverspreidingsweerstand is bereikt. Deze meetresultaten komen in het meet/opleveringsrapport te staan en van de installatie zal door ons een tekening worden gemaakt.

Montage bliksembeveiligingsinstallatie